Prostor za Logo i ostalo
  Start     Dokumenta   Drugi o nama   Vaša priča   Naselja   Kultura   Novosti   Linkovi

SADRŽAJ    Start    

    DCS    

    Poreklo Cincara    

    Istorija Cincara    

    Jezik Cincara    

    Muzika Cincara    

    Poznati Cincari    

    Publikacije    

    Galerija slika    

    Kontakt    


bottom
PREDSTAVLJAMO VAM

ZORICA MILOŠEVIĆ CINCARKA
rođena je u Prokuplju. Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji u Aleksincu i nakon toga završila Učiteljski fakultet. Radi kao profesor razredne nastave u Prokuplju. Učestvovala je u osnivanju Književne omladine Prokuplja. Autor je mnogih priča za decu i odrasle.

Za poetsko dramski tekst "I markiza dama može da bude dobra mama", recenzent prof. dr. Darinka Vučinić ističe da je u njemu najlepše to što se oseća prožimanje talenta i stručnosti koji je izveden majstorski, adekvatno dečjem uzrastu i nenametljivim psihološko-pedagoškim zahtevima.

Roman "Dve priče Milana Ribe", nagrađen je prvom nagradom za najbolji roman u 2008. godini u okviru 40. "Drainčevih susreta".

"Knjiga pokazuje sve najbolje odlike ženske pripovedne strategije tzv. "ženskog pisma". Stilski i tematski knjiga je na tragu najboljih srpskih romana ispisanih "ženskim pismom"....
(iz ocene žirija)


"Zoraida, žena sa juga" je knjiga koja pokazuje koliko je ženska istrajnost nepobediva i stoga zaslužje posebnu pažnju čitaoca.

."..Ako je, dakle, Branislav Nušic, izraziti književni i kulturni predstavnik Cincara u srpstvu, onda je Zorica Miloševic Cincarka najizrazitiji ženski književni predstavnik Cincara u Srbiji" ( izvod iz recenzije)


O svojim cincarskim korenima Zorica kaže:

Moja familija je iz Kruševa. Otac Aleksandar (Leka) rođen je u Kruševu i kršten je u crkvi sv. Nikole na cincarskom jeziku. Moja baka Filomena je iz familije Kurte (otac Mihajlo Kurte). Bakina majka Sevastija je iz familije Dabiža, bakin ujak Kosta Dabiža bio je jedan od učesnika Kruševske Republike. Pošto je bila jedinica koristila je prezime Kurte Dabiža.
Kliknite na sliku da je vidite uvećanu.
Markiza Povelja Zoraida Dve priče

IO,LECA Potraga za Aurorom IO, LECA1Najbrzi i najsigurniji nacin za transfer novca -PayPal


Moskopolje-Cincarski JerusalimCopyright © 2014 CINCARI.ORG | All Rights Reserved

Design by FCP | Modified by Dragos Powered by DCS