Prostor za Logo i ostalo
  Start     Dokumenta   Drugi o nama   Vaša priča   Naselja   Kultura   Novosti   Linkovi

SADRŽAJ    Start    

    DCS    

    Poreklo Cincara    

    Istorija Cincara    

    Jezik Cincara    

    Muzika Cincara    

    Poznati Cincari    

    Publikacije    

    Galerija slika    

    Kontakt    


bottom
PREDSTAVLJAMO

Poreklo i istorija Makedon-Armana (Cincara) uvek izaziva interesovanje javnosti i često je predmet suprostavljenih mišljenja. Razlog za to je i nedostatak istorijskih radova na srpskom jeziku, uključujući i prevode inostranih autora. Redakcija je odlučila da omogući članstvu Društva Cincara Srbije i posetiocima ovog web sajta upoznavanje sa vrednim radovima posvećenih Makedon-Armanima.

Čast da bude prvo predstavljeno pripalo je delu "Kratka opisna istorija porekla Makedon-Armana", autora Branislava Stefanoskog - Al Dabiže. U njemu se na novi, hrabar način osvetljava poreklo Makedon-Armana od praistorije do naseljavanja Dakije, ali i kompromituju neka od ustaljenih istorijskih mišljenja.

Autor je etnički Makedon (Makedon-Arman), što je samo po sebi značajna činjenica, jer smo do sada na ovu temu imali prilike samo radove ne Armana da vidimo. Uvereni smo da vas ova knjiga neće ostaviti ravnodušnim i da će vas podstaknuti da i sami počnete da postavljate neka pitanja.

Knjiga će biti predstavljena u više nastavaka a u prevodu našeg administratora, g-ina Dragoša Đorđevića. Redakcija se ovim putem zahvaljuje g-inu Đorđeviću na uloženom trudu i naporima da ovo delo približi srpskoj čitalačkoj javnosti.


KRATKA OPISNA ISTORIJA POREKLA MAKEDONA (Makedon-Armana)
(od praistorije do kolonizacije Dakije)


Englesko izdanje Makedonsko izdanje


Nekoliko reči o autoru:

- dipl. ing. C. Branislav Stefanoski - Al Dabiža
- rođen 1951. godine, Tetovo, Makedonija
- dipl. ing. elektronike
- slikar
- pesnik, 1988. godine izdao zbirku "Lacrima" ("Suza")
- profesionalni pčelar
- istraživač: istorija, jezik, religija i mitologija, heraldika, toponimija... sve ono što je povezano sa imenom MAKEDONA (Makedon-Armana).
- alternativna medicina
- publikovani radovi: "Trako-dački jezik, osnova indo-evropskih jezika, Tetovo, 1993." (Limba traco-dacâ fundul a limbilor indo-europeane, Tetova 1993.); "Pelasgi: jezik, pismo, ime, Tetovo, 1998." (Pelasghyi; limbâ, carte, numâ, Tetova, 1998); "Trako-dački jezik, osnova evro-indijskih jezika" prevedeno i prošireno izdanja, Skoplje, 2000 (Trako – daËkiot jazik osnovata na evro-indiskite jazici; dopolneto izdanie, Skopje, 2000);" Homerovo Oko "( OCLJUL AL OMERU, Tetova, 2004.).

I najnovije publikacije sa čitanjem poznatih ploča iz Sinaje (Rumunija) koje datiraju od predrimskog perioda od vremena Burebista – Decibal, napisane na jeziku Hiperborea koji su predstavljali sveštenički, vladajuci sloj u Dakiji.

„Iz arhiva Dakije, Tetovo, 2008.”(Din arhivele Daciei, Tetovo, 2008); „Hiperboreji i Zamolksizam, Bukurest, 2013.” (Hyperboreii si Zamolxismul, Bucuresti, 2013.)

DRUGI O NAMA

Stavovi iznešeni u ovoj rubrici ne predstavljaju obavezno i stavove redakcije

pic

Najbrzi i najsigurniji nacin za transfer novca -PayPal

Moskopolje-Cincarski Jerusalim
Copyright © 2014 CINCARI.ORG | All Rights Reserved

Design by FCP | Modified by Dragos Powered by DCS