Prostor za Logo i ostalo
  Start     Dokumenta   Drugi o nama   Vaša priča   Naselja   Kultura   Novosti   Linkovi

SADRŽAJ    Start    

    DCS    

    Poreklo Cincara    

    Istorija Cincara    

    Jezik Cincara    

    Muzika Cincara    

    Poznati Cincari    

    Publikacije    

    Galerija slika    

    Kontakt    


bottom

DOLAZAK DANAJACA (GRKA)

U 1527./6. godini pne. Danajci (Grci) dolaze iz Egipta i mešaju se sa Pelazgima sa Peloponeza.

U XVI veku, 1527./6. pne. tačnije, (ja sam utvrdio ovu godinu na bazi precizne hronologije događaja izloženih u knjizi "Pelazgi", publikovanoj 1998. godine, i na bazi egipatskih hijerorifskih zapisa koji govore o građanskom ratu koji se desio te godine i odlazak dela populacije iz Egipta), je migracija Egipćana koji su bežali ispred represije izazvane njihovim porazom, naselili su prvo severo-istočni deo Peloponeza i deo Atike nastanjen Tračanima (Hecateus in Strabo, Georg. VII. 6). Vremenom, ova dva identitetasu se mešaju i u konglomeratu sa autohtonim Armanskim (Pelaškim) narodom, i izvesnim brojem Feničana, što posle trojanskog perioda, vremenom dovodi do formiranja grčkog jezika i naroda kao posebne etničke grupe.


Dolazak DanajacaMnogi antički pisci su govorili o egipatskom poreklu Grka, a Herodot je najuverljiviji (VI. 53).


Erato - knjiga 6


gl. 53 I Spartanci su jediniod svih Helen koji tako pričaju, a ja beležim i ono što pričaju i ostali Heleni. A ovi, naime, pričaju da su ovi dorski kraljevi sve do Perseja, sina Danajinog, ne spominjući samog boga (Zevsa), bili Heleni, i pri tome se s pravom pozivaju na to da su oni već u to vreme bili označavani kao Heleni. Rekoh samo do Perseja, i nisam išao dalje, zato sto kada govorim o Perseju ne može da se govori o njegovom ocu kao smrtniku. Ja sam, dakle, kao i o Herakleovom ocu Amfitrionu. Ja sam, dakle, sasvim pravilno rekao kad sam u pravu kada sam tvrdio samo do Perseja. A kad bi se redom nabrojali svi predci Danaje, ćerke Akrizijeve, ustanovilo bi se da da su predvodnici Doraca bili poreklom pravi Egipćani.

Poznato je da je Persej, sin Danaje, unuke Danaja, išao u Egipat da poseti Hemis, rodni grad svoga pradede Danaja. Hemis je bio veliki u oblasi Tebe, u blizini grada Neopolisa. U tom gradu je podignut ogroman četvorougaoni hram, koji je Persej posvetio svojim predcima (Herodot, II. 91.).

Egipćani koji su nastanili Peloponez i Atiku doneli su i svoju religiju sa sobom. Jedan od spomenika egipatske religije može se naći u Atici, blizu Maratona, u okolini Nea Makri. To je hram egipatske boginje Izis.Najbrzi i najsigurniji nacin za transfer novca -PayPal


Moskopolje-Cincarski JerusalimCopyright © 2014 CINCARI.ORG | All Rights Reserved

Design by FCP | Modified by Dragos Powered by DCS