Prostor za Logo i ostalo
  Start     Dokumenta   Drugi o nama   Vaša priča   Naselja   Kultura   Novosti   Linkovi

SADRŽAJ    Start    

    DCS    

    Poreklo Cincara    

    Istorija Cincara    

    Jezik Cincara    

    Muzika Cincara    

    Poznati Cincari    

    Publikacije    

    Galerija slika    

    Kontakt    


bottom
PREGLED

Pre 4000 godina, na Istoku, Južnoj, Srednjoj i delovima Zapadne Europe, kao i Maloj Aziji, u zonama do Sinaja, uključujući čak i gorje Urala, e živeo je jedan moćni i brojni narod , podeljen na stotine plemena. Govorili su jedan te isti jezik s neznatnim razlikama u narječjima i govorima. To znači da, bez obzira na ogromni prostor koje su delili, ovaj narod, različita plemena mogla su posve dobro da komuniciraju i međusobno razumu. Samo malo drugačiji bili su dijalekati Dačana u Dačiji, koji su, u manjoj ili večoj koncentraciji doći do mjesta na području cele Europe, pre svih delova Italije, a ono što je danas Portugal.

Negde pre 4100/3800 godine pre nove ere grupe sa Bliskog istoka migriraju na ostrvo Krit i južne delove Balkanskog poluostrva. To je pre svega migracija Cadmeana (Feničana).

Trojanski rat, u skladu s mojim strogim analizama i istraživanjima predstaviljenim u studiji "Pelasgi: Jezik, pisanje, ime" (Tetovo, 1998.) počeo je 1263. i trajao je do 1253 godine pre n.e.

Na osnovu analiza koje sam učinio na mnogim trako-ilirskim spisima, kao i Pelasgian Pisma iz Lemnosa koji su obrađeni u "Pelasgi: ...", možemo s potpunom sigurnošću tvrditi da je neoboriva strukturna i jezička jednakost između armanskog (tračko-ilirskog) i armenskog (pelaškog) jezika. Preciznije pelaška narečja su u lingvističkoj međuzavisnosti sa trako-ilirskim govorom.

Iz Homerove "Ilijade" jasno se može videti da su stanovnici Troje, Trojanci (Dardanci) govorili jedan jezik s Frigijcima, Mizicima, Tračanima, Pelasgima. Oni su jako dobro razumeli i jezik invazionista, čak Danajce koji su dvojezični, i koji su originalno došli iz Egipta.

Herodot (Istorija, I, 58), potpuno je vrlo odlučan kada kaže da je grčki jezik novorođeni, onaj koji se govorio paralelno s pelaškim u početku, a vremenom je prerasao u zaseban jezik. Dakle, ne čudi da su pripadnici različitih plemena na Balkanu i Maloj Aziji, boreći se na trojanskog strani, s obzirom na jezik razumeju dobro također Danajce, koji su kao identitet bili samo deo od uljeza.Potpuno je sigurno da se ne mogu smatrati Danajcima njihovi saveznici: Leleges, Peraebians, Locrians, Mirmidonci Ahilej, a Aeolians ...

Samo Ahejci doslovno su pomešani sa Danajcima i to je verovatno razlog zašto se dvojezičnost pojavila među Danajcima, nešto što je zabeleženo od strane mnogih drevnih istoričara i filozofa.

Nakon moje dodatne analize o najstarijem sačuvanom tekstu Homerove "Ilijade" čvrsto mogu sugerirati da je ovaj najstariji tekst samo prevod originala, koji je napisan na armenskom (pelaškom) jeziku, a jezik prevoda bio većinom mešavina mikensko -Danajskog sa izvornim armenskim (pelaškim) rečima u paralelnoj upotrebi. Kao primer, na nekim mestima, umesto uobičajeno korištenih grčkih pojmova koriste se armenske (Pelaške) reči. To je situacija sa na grčkom za "putevi", na nekim mestima koriste (dromon) = "Calea" = "put" u armenskom i arman-makedonskom. Ili korištenjem izraza oyion = ovca, (for) = "fur" (lopov); ili rkion, pogrešno prevedeno u novogrčkom i drugim jezicima transakcijama sa pticama, ali što doslovno znači "s krilima'' dolazi iz arman-makedonske reči rki = krila. Treba naglasiti da je u starogrčkom, kao i novogrčkom za ptice i krila posve drugim izrazima koji se koriste nemaju nikakvu vezu sa rki i rkion.Isto vrijedi i za oion i for na armanskom jeziku.

Od Herodota (Istorija, VII, 73) znamo da su Frigijci potekli iz Makedonije, gdje su bili prozvani Brigi, te da su Armenci delili isto poreklo s Frigijcima. O jezičkim i genetskim odnosima između Frigijaca, Armenaca i Armana ja sam govorio detaljnije u studiji "Pelasgians ...".

Herodot (Istorija, 50-53), takođe, ukazuje na to da je grčka mitologija djelomično preuzeta od Egipćana i najvećim dijelom od Pelasga. Što se tiče imena druge generacije imena bogova, on odlučno tvrdi da je opis karaktera i osobina svakog boga, kao i imenovanja, to učinio Homer.

To je istina, iz analize o "Ilijadi" nesumnjivo se može prihvatiti zaključak da su imena bogova u funkciji od epiteta kojim predstavljaju njihove aktivnosti i karakteristike. Utisak je tim veći ako su epiteti mogli biti savršeno objašnjeni sa aktuelnim arman-makedonskim jezikom, koji je usko povezana s drevnim armenskim (Pelaškim) jezikom, jedan, Homer je napisao u "Ilijadi".Herodot (Istorija, I, 94) daje podatke o prvim poznatim kolonizacijama iz Lidije u Maloj Aziji, u Umbriji u Italiji.Herodot takođe pruža informacije o drugoj kolonizacije od strane Fokidi stanovnika (Pelasga), gradića 40 km severno od Smirne u Joniji, a osnovali su ga stanovnici pokrajine Fokidi iz južne Tesalije, u delu današnje Francuske gdje je oko 600 p.n.e. grad Marselj osnovan. U 560. g. p.n.e. nakon pada Lidije pod Persiju deo Fokiđanja preselio se u Alaliu na Korzici.

U IV v. p.n.e. Makedonci, pod vodstvom Filipa II pokorili su celi Balkan, i vođeni Aleksandrom celi, u to vreme, poznati svet.

Pored brojnih dinastičkih ratova, osvojena područja ostala su pod makedonskom uravom gotovo 150 godina.

Rimljani su osvojili Makedoniju u II v. p.n.e.


Najbrzi i najsigurniji nacin za transfer novca -PayPal


Moskopolje-Cincarski JerusalimCopyright © 2014 CINCARI.ORG | All Rights Reserved

Design by FCP | Modified by Dragos Powered by DCS